perjantai 18. heinäkuuta 2014

1

pari iltaa sitten meillä oli isolla porukalla ns. heippa illallinen
Mä oon tänne jo monta kertaa alotellut kirjotteleen ja ikinään en oo saanut oikein mitään selkokielistä tekstiä tuherrettua. Tuskimpa sitä tälläkään kertaa tapahtuu, mutta kuiteskin täällä ollaan jälleen. Ei kai tässä voi muuta kun todeta, että kai se munkin vaihtovuosi on sitten ohi. Huomenna siis illalla Meksikon aikaan 20.40 lähen lentokoneella ensin kohti Frankfurtia, josta sitten Helsinkiin. Kello on täällä kolme yöllä, pikkuveli tossa vieressä pelailee fifaa ja istun lattialla matkalaukkujen keskellä, eikä  tässä oikein vieläkään sitä oo ymmärtänyt että mä lähen ihan pian.

Itseasiassa se on vaikee uskoo että mun vaihtovuosi on loppu nyt, koska musta ei koskaan tuntunu edes että oon vaihdossa. Kyllä sitä välillä koki pieniä ahaa -elämyksiä, että niin tosiaan mähän oon täällä maapallon toisela puolella. Mutta kokonaisuudessan musta on tuntunut koko ajan siltä, kun olisin ollut täällä aina ja tuntenu nää ihmiset mun koko elämän. Mun vanhemmatkin täällä Meksikossa sanoo, että niistä tuntuu että ne on lähettämässä mua Suomeen vaihto-oppilaaks ja sitten palaankin jo pian takas kotiin.

veljen paluu juhlissa veikkojen ja iskän kanssa
meillä on ollut tässä myös paljon juhlia kuten valmistujaisia..

ja mm. Rotary vuoden päätösjuhla. 

muistoja Ruta Mayalta


Tän kahen kuukauden aikana on tapahtunut niin älyttömän paljon, että sitä vaan ei voi käsittää. Tuntuu kun olisin ihan vaan parin kuukauden aikana kypsyny kolme vuotta. Kaikki on aina sanonut, että viimiset kuukaudet on ne vaihtovuoden parhaat ja kyllähän se  niin on. En mä sillä sano, että mulla olis ollut ns. huonojakin kuukausia, ei. Se on vaan sitä, kun osaa jo sen kielen, sulla on se elämä jota oot rakentanu isolla työllä ne aikasemmat kuukaudet, sulla on ne omat piirit ja tunnet olos ihan paikalliseks. Siinä se aika vaan hurahtaa niiku Meksikon pikajuna! Pari päivää sitten käytiin äipän kanssa ydinkeskustassa tuliaisostoksilla ja ääneen ihmettelin äidille että wow kato miten paljon turisteja! Äitiä lähinnä vaan nauratti, koska ulospäin mäkin näytän ihan turistilta, mutta molemmat me se tiedetään että sydämessäni oon jo täysin meksikolainen. Ollut jo pitkään.

Mulla vaan ei löydy sanoja kuvaileen tätä kaikkee. Oon niin sekasin ollut viimiset viikot, että en mä edes tiiä enää että miltä musta tuntuu. Fiilikset on kaiken suhteen vaan niin ristiriitaset kun vaan voi olla. Oon innoissani että palaan vihdoin Suomeen, nään rakkaita, pääsen saunoon ja syömään ruisleipää, nauttiin vielä hetken Suomen kesästä ja alottaan ns. uuden vaiheen taas mun elämässä. Mutta samalla on aivan mieletön tuska, koska en millään haluis vielä lähteä. Tällä hetkellä mulla on mun elämä täällä, se elämä jonka eteen tein niin paljon töitä. Mulla on mun perhe, kaverit, koirat, koti ja se tuttu ja turvallinen, arkinen elämä. Mutta samaan aikaan se uus jännittävä tulevaisuus Suomessa. Ennen vaihtoon lähtöä, en ikinään olis voinut kuvitella että tuun niin kotiutuun ja rakastuun Meksikoon.

vietettiin keskustassa hauska päivä Darinkan ja veljen kanssa kun käytiin vahanukke museossa ja kiertelemässä

veikka <3


Päässä pyörii tuhat ja yks asiaa saman aikasesti, en pysty nukkuun öisin ja oon ihan ulapalla kaikki päivät. Oon mä toki nauttinut mun viimisistä kuukaisista, viikoista ja päivistä, oi kyllä. Mun veli palas kuukausi sitten Brasiliasta vaihdosta, me ostettiin neljäs koira, oon käyny kyläileen vähän kauempana kotoo moikkailemassa vaihtarikavereita. Mun paras kaveri piti mulle yllätysläksiäiset koulukavereiden kesken. Oon tehnyt sitä sun tätä, käynyt siellä sun täällä. Viikon sisään oon nyt käynyt muutamaan otteeseen lentokentällä ja yksinkertasesti vaan ollut ja elänyt elämää, eli nauttinut. Meijän vaihtarienkin Ruta Maya reissusta selvittiin hengissä ja siitä jäi ihania muistoja.


meijän uusin tulokas, Kyra <3

Mutta ei nyt tässä pidempien löpinöitä, tulin tänne lähinnä vaan nyt pitkän tauon jälkeen ilmotteleen että olen hengissä ja nyt mä sit lähen. Suomesta kirjotan enemmän fiiliksiä ja kysymyspostausta on tulossa, eli kysymyksiä voi jo alkaa heitteleen!

meiksin viiminen ilta Meksikossa: käytiin vielä osteleen viimiset tuliaiset (ja Frozen prinsessoilla varustetti viltti lennoille), kävin moikkaan naapureita ja perheen kanssa käytiin viimisille tacoilla, veljen kanssa suoritettiin miltäin mahdoton matkalaukkujen sulkemis operaatio mutta siitäkin selvittiin!Palaillaan pian!
T. meksikolainen

8 kommenttia:

 1. Voisitko tehä postauksen siitä sun meksikolaisesta poikaystävästä? :)

  VastaaPoista
 2. Osasitko espanjaa ennen kuin lähdit vaihtoon?

  VastaaPoista
 3. Miten kotiutuminen on lähtenyt käyntiin? Mitä eroja on Mexico cityn ja asuinkaupunkisi välillä? Entä ihmiset ja niiden käytös, erot maiden välillä? (muutakin kun se että siellä hymyillään enemmän jne plääplää :D)

  VastaaPoista
 4. Mitä kysymyksii kysyttii haastattelussa?

  VastaaPoista
 5. Voisitko kertoo vähä siit hakuprosessist esim kirjallinen hakemus ja haastattelu? Tiiän et tää juttu tuntuu tosi kaukaiselt, mut haluisin tietää siitä :)

  VastaaPoista
 6. Etkö teekkään enää postausta :( Tee pliis viimeinen, jossa kertoisit miten on suomeen paluu mennyt jne!

  VastaaPoista
 7. Seurasin sun blogia koko vuoden ja sulla oli aina tosi kivoja ja hyviä postauksia! Voisitko täydentää blogis vielä vikalla (tai ainakin melkein) postauksella, jossa kerrot miten menee nyt Suomessa? Ootko muuten miten paljon pitänyt yhteyttä ihmisiin Meksikossa?

  VastaaPoista
 8. Hei! Opiskelen Oulun yliopistossa ja tutkin gradussani, kuinka persoonallisuus vaikuttaa kykyyn sopeutua vieraaseen maahan Latinalaisen Amerikan kontekstissa. Olen etsimässä tutkimukseeni henkilöitä, jotka ovat olleet vaihdossa tai vapaaehtoistyössä kyseisellä alueella lähivuosina. Huomasin blogistasi, että sinä olet ollut ja olisinkin erittäin kiitollinen, jos voisit auttaa minua tutkimuksessani!

  Osallistuminen on helppoa, tehtävänä on ainoastaan täyttää netissä oleva kysely sekä siihen sisältyvä persoonallisuustesti. Kyseinen persoonallisuustesti on laadukas ja saat siitä kattavat tulokset heti myös itsellesi! Testi on yhdysvaltalaisen psykologin suunnittelema ja näin ollen englanniksi, joten kohtalainen englanninkielen taito vaaditaan testin onnistumiseksi. Muut tutkimuksen osa-alueet ovat kuitenkin suomeksi.

  Osallistuneiden kesken arvon 100€ lahjakortin joko Finnairille tai Norwegianille, voittajan toiveen mukaisesti. Ilmoitathan piakkoin, mikäli haluat osallistua tutkimukseeni! Terkuin Minne (minne.merikukka@gmail.com)

  VastaaPoista